Dags för årets Victoriakonsert

Kronprinsessan Victorias fond
Publicerad 2023-07-07
victoriakonserten 16 9 final
Foto: SVT

Den 14 juli firar vi Kronprinsessans födelsedag på Öland genom den traditionsenliga konserten som sänds i SVT. I samband med födelsedagsfirandet finns flera sätt att engagera sig och stödja barn och ungdomar med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom.

Födelsedagsfirandet i den traditionella Victoriakonserten äger rum på Borgholms slott och sänds i SVT1 och SVT Play fredag 14 juli kl. 21:00. Programledare är Yvette Hermundstad och vi bjuds på framträdanden av bland andra Linnea Henriksson, Marcus & Martinus och Petter. Dessutom ska Victoriapriset delas ut till ishockeyspelaren Erik Karlsson. Här kan du läsa mer om Victoriapristagaren.

I programmet får vi också följa med kronprinsessan när hon träffar ungdomarna på fritidsgården Synpunkten, som drivs av föreningen Unga med synnedsättning Stockholm. På fritidsgården kan besökarna träffa vänner och till exempel få prova på matlagning och annat som kan vara en utmaning för den som har en synnedsättning. Här kan du se en film från besöket.

Barn med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom har samma rätt att kunna delta i fritidsaktiviteter som alla andra barn. Kronprinsessan Victorias fond ger stöd till föreningar i Sverige för bland annat lägerverksamhet, resor/utflykter och olika idrotter. Syftet är att bidra till att bryta isolering, höja livskvalitén, stärka självkänslan och till att träffa nya vänner.

Stöd Kronprinsessan Victorias fond genom att swisha 9019506, eller ring 099-90 100 för att skänka 100 kronor. Det går även att starta en egen digital insamlingsbössa för Kronprinsessan Victorias fond här

Varmt tack till dig som valt att bidra till fonden, ditt stöd är betydelsefullt.

Under Victoriadagarna äger en mängd evenemang rum på Öland. Det fullständiga programmet för alla evenemang hittar du här.

Läs mer om Kronprinsessan Victorias fond
Publicerad 2023-07-07
Uppdaterad 2023-07-07

Aktuellt

Följ med Kronprinsessan på projektbesök

Följ med Kronprinsessan på projektbesök

"Alla har rätt till en aktiv fritid", säger Kronprinsessan Victoria vid besöket hos Astma- och...

Kronprinsessan Victorias fond
published-icon
2024-06-06
Musikhjälpens projekt lindrar hungern i världen

Musikhjälpens projekt lindrar hungern i världen

Livräddande mat, stöd till jordbruk, behandling av undernäring och förebyggande insatser....

Musikhjälpen
published-icon
2024-06-05
Radiohjälpens anseende högst i mätning

Radiohjälpens anseende högst i mätning

För tredje året i rad toppar Radiohjälpen anseendeindex, i år med ett index om 66, på delad...

published-icon
2024-05-31
Läs fler nyheter