Kronprinsessan Victorias fond ökar insamlingen under Victoriakonserten

Kronprinsessan Victorias fond
Publicerad 2021-08-05
Vicinsamlat
Insamlade medel ökade i år med 35 procent till 2,5 mkr. Kronprinsessan Victorias fond stöttar alla barns rätt till en aktiv fritid. Sara och Johanna på bilden är ungdomsledare vid ett av de projekt som fonden stöttar. Foto: Kristina Henschen

Under sändningen av Victoriakonserten den 14 juli inkom drygt 2,5 miljoner kr till Kronprinsessan Victorias fond. Det är en ökning med 35 procent från året innan. Ett särskilt fokus under kvällen var barns psykiska hälsa.

SVT:s sändning av Victoriakonserten den 14 juli engagerade allmänheten för alla barns rätt till en aktiv fritid. Ett särskilt fokus för fonden är barn med både fysiska och psykiska funktionsnedsättningar.

13 725 gåvor mottogs under sändningen. Sammanlagt skänktes 2 569 968 kronor varav den största andelen, 54 procent, skänktes via telefon och resterande via betaltjänsten swish. Den insamlade summan under konserten ökade med 35 procent jämfört med förra året. Hittills i år har allmänheten skänkt 4,1 miljoner kr till Kronprinsessan Victorias fond.

Victoriakonserten ägde rum i Borgholms slottsruin med närvaro av kronprinsessparets familj och årets Victoriapristagare, skridskoåkaren Nils van der Poel. Konserten sändes 14 juli kl 21 i SVT1 och finns att se på SVT Play.

Victoriadagarna är en hyllning till Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag. I anslutning till hyllningskonserten anordnar Victoriadagarna bland Victorialoppet, Victoriapadeln och Victoriagolfen, läs mer om Victoriadagarna på länken här.

Gåvorna från fonden administreras av Radiohjälpen och fördelas till sökande föreningar i Sverige, för att stötta arbetet med att minska barns utanförskap och stärka rätten till en aktiv fritid för barn och unga med funktionsnedsättning. Sedan pandemin drabbade Sverige har Radiohjälpen en särskild satsning för att stötta barn som drabbats extra svårt av pandemins konsekvenser. Under 2020 samlades drygt 11 miljoner kronor in till fonden och 166 projekt i Sverige fick stöd. En lista över de projekt som Radiohjälpens beviljade 2020 finns att ta del av här.

Vill du bidra till Kronprinsessan Victorias fond så swisha till 9019506 och märk med VIC. Det går också fint att starta en digital bössa här.

Varmt tack för ditt engagemang!

Läs mer om Kronprinsessan Victorias fond
Publicerad 2021-08-05
Uppdaterad 2021-08-13

Aktuellt

Radiohjälpen ger stöd till nya projekt i Ukraina

Radiohjälpen ger stöd till nya projekt i Ukraina

Radiohjälpen har fattat beslut att bevilja 13,6 miljoner kr till tre projekt i Ukraina. Stödet...

published-icon
2024-04-12
Livsviktiga projekt får stöd från Världens Barn

Livsviktiga projekt får stöd från Världens Barn

Totalt samlades 104,6 miljoner kronor in till Världens Barn under 2023. Genom 23 projekt i 14 olika...

Världens Barn
published-icon
2024-03-26
Så gör din gåva skillnad!

Så gör din gåva skillnad!

Årsredovisningen för 2023 är underskriven. Under året som gått har Radiohjälpens stöd lindrat nöd...

published-icon
2024-03-22
Läs fler nyheter