Det viktiga arbetet för barn och unga fortsätter

Kronprinsessan Victorias fond
Publicerad 2021-07-02
IMG 2779
Kronprinsessan Victoria möter lägerdeltagaren Sara och ungdomsledaren Johanna från föreningen Våga Va´ Dig Själv. Foto: Leroy Media

”Innan lägret trodde jag ingen tyckte om mig på riktigt. Jag tyckte inte om mig själv. Sen märkte jag på lägret att de här människorna gillar mig på riktigt, och de accepterar mig för den jag är”

Så säger Sara, en av deltagarna i den verksamhet som Radiohjälpen stödjer där Kronprinsessan är beskyddare. Kronprinsessan, som träffat både Sara och ungdomsledaren Johanna, kommenterar årets fokus på psykisk hälsa:

”Det är många som lider av psykisk ohälsa idag, och pandemin har inte gjort det bättre. Det är väldigt viktigt att vi pratar om de här frågorna, och jobbar med dem".

Vid årets Victoriakonsert kan du bidra till det viktiga arbetet!

Den 14 juli firar vi Kronprinsessans födelsedag på Öland genom den traditionsenliga konserten som sänds i SVT. I samband med födelsedagsfirandet finns flera sätt att engagera sig och stödja barn och ungdomar med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom. I år uppmärksammar vi särskilt barn och ungas psykiska hälsa.

Födelsedagsfirandet i den traditionella Victoriakonserten äger rum på Borgholms slott och sänds i SVT1 och SVT Play onsdag 14 juli kl. 21:00. Programledare är Yvette Hermundstad och vi bjuds på framträdanden från bland andra Benjamin Ingrosso, Sabina Ddumba och Mando Diao. Dessutom ska Victoriapriset delas ut till skridskoåkaren och regerande världsmästaren Nils van de Poel.

Victorialoppet är ett över 40 år gammalt motionslopp och tävling och alla deltagare i Victorialoppet är dessutom med och stödjer Kronprinsessan Victorias fond. Loppet anpassas så att så många som möjligt skall kunna delta och alla i hela landet kan springa, vandra eller cykla, och samtidigt bidra till fonden. Läs mer här:

Det går även att starta en egen digital insamlingsbössa för Kronprinsessan Victorias fond här

Barn med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom har samma rätt till en aktiv fritid som alla andra barn. Just i år uppmärksammar vi särskilt det arbete som fonden stödjer och som syftar till att stärka barn och ungas psykiska hälsa. Kronprinsessan Victorias fond ger stöd till föreningar i Sverige vid bland annat lägerverksamhet, resor/utflykter och olika idrotter. Syftet är att bidra till en aktiv fritid, bryta isolering, höja livskvalitén, stärka självkänslan och till att träffa nya vänner.

Varmt tack till dig som valt att bidra till fonden, ditt stöd är betydelsefullt.

Här kan du se en kort version av reportaget om lägret som Sara berättar om.

Det fullständiga programmet för alla evenemang under Victoriadagarna hittar du här.

Läs mer om Kronprinsessan Victorias fond
Publicerad 2021-07-02
Uppdaterad 2021-07-02

Aktuellt

Följ med Kronprinsessan på projektbesök

Följ med Kronprinsessan på projektbesök

"Alla har rätt till en aktiv fritid", säger Kronprinsessan Victoria vid besöket hos Astma- och...

Kronprinsessan Victorias fond
published-icon
2024-06-06
Musikhjälpens projekt lindrar hungern i världen

Musikhjälpens projekt lindrar hungern i världen

Livräddande mat, stöd till jordbruk, behandling av undernäring och förebyggande insatser....

Musikhjälpen
published-icon
2024-06-05
Radiohjälpens anseende högst i mätning

Radiohjälpens anseende högst i mätning

För tredje året i rad toppar Radiohjälpen anseendeindex, i år med ett index om 66, på delad...

published-icon
2024-05-31
Läs fler nyheter