Våra insamlingar

Radiohjälpen gör skillnad genom fem insamlingar:

Kronprinsessan Victorias fond

Gåvor till Kronprinsessans Victorias fond möjliggör en aktiv fritid för barn och ungdomar med funktionsnedsättning eller kronisk sjuk­dom. Detta sker genom stöd vid bl.a. lägerverksamhet, resor/utflykter och olika idrotter – aktiviteter som kräver extra personal och anpassad utrustning. Läs mer här.

Världens Barn

Världens Barn är ett samarbete mellan Radiohjälpen och 15 bistånds­organisationer, SVT och Sveriges Radio P4, samt ett stort antal skolor, föreningar, företag, kyrkor och ungefär 100 000 volontärer i landets 290 kommuner. Tillsammans samlas pengar in till projekt runt om i världen för att främja barns rättigheter och SVT sänder under hösten en insamlingsgala. Läs mer här.

Musikhjälpen

I en vecka blir tre kända programledare inlåsta i en glasbur på ett torg i en svensk stad. Programmet sänds direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play och går ut på att uppmärksamma och samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof genom att engagera lyssnare och tittare. Musikhjälpen äger rum i december och har ett nytt aktuellt tema varje år. Läs mer här.

Radiohjälpsfonden

Gåvor till Radiohjälpsfonden kommer främst in via Melodifestivalen när människor röstar med Radiohjälpens nummer. Dessa medel är omärkta och går till både nationella och internationella projekt där Radiohjälpen ser behov av stöd. Läs mer här.

Katastrofarbete

Vid stora humanitära kriser kan Radiohjälpen starta en katastrofinsam­ling. Det är Radiohjälpens styrelse som beslutar om en katastrofinsam­ling ska dra igång och det krävs att det finns partnerorganisationer att stödja på plats i det drabbade området. Det går även att ge ett generellt stöd till katastrofarbetet, vilket bidrar till Radiohjälpens beredskap att snabbt kunna hjälpa till när en katastrof inträffat. Läs mer här. 

Uppdaterad: mån, 2018-06-18 10:03