Ledig tjänst hos Radiohjälpen

Publicerad 2021-02-06
Ledig tjänst
Stiftelsen Radiohjälpen söker en ekonomi- och kansliassistent. Välkommen med din ansökan senast 28 februari.

Vi söker en ny medarbetare till insamlingsstiftelsen Radiohjälpen. Som assistent för vår ekonomi och kansliadministration behöver vi en driftig lagspelare. Vi erbjuder ett utvecklande arbete med de kampanjer som Radiohjälpen bedriver, tex Världens Barn och Musikhjälpen.

Vi söker en ny medarbetare till insamlingsstiftelsen Radiohjälpen. Som assistent för vår ekonomi och kansliadministration behöver vi en driftig lagspelare som gillar att ha många bollar i luften. Du är van att arbeta både digitalt och med personliga möten och professionella kontakter. Vi tror att du är lösningsorienterad och med sinne för detaljer. Du brinner för globala frågor och en mer rättvis värld.

Vi på Radiohjälpen kan i gengäld erbjuda ett givande och utvecklande arbete med och inom Sveriges ledande insamlingskampanjer som Radiohjälpen bedriver, tex insamlingskampanjerna Världens Barn, Musikhjälpen, Kronprinsessan Victorias fond och insamlingen via Melodifestivalen.

Grundkrav för tjänsten: • Utbildning inom redovisning och ekonomi, minst på gymnasie- eller yrkeshögskolenivå, • Tidigare arbetslivserfarenhet inom bokföring och administration, • Har goda kunskaper inom Office-paketet.

Vi ser gärna att du: • Har erfarenhet inom ekonomiadministration och vana att arbeta i digitala system, • Är en skicklig administratör och på att samordna logistik och processer. • Prioriterar en god givarvård och gott arbetsklimat ihop med oss på vårt lilla kansli.

Meriterande hos dig som söker: • Kunskaper i fler språk än svenska och engelska, • Erfarenhet från arbete inom Fortnox, • Viss vana av löne- och HR-administration, • Arbetat eller praktiserat inom media eller i en biståndsorganisation.

För att arbeta hos Radiohjälpen ska du dela public services värdegrund om det demokratiska samhället och allas lika värde. Du vill bidra till Radiohjälpen uppgift att förändra liv och lindra nöd genom att engagera, samla och aktivera viljan att stödja människor där det behövs som mest.

På Radiohjälpen tror vi att medarbetare med olika kompetenser, perspektiv och erfarenheter kan stärka oss. Vi ser det därför som en fördel att personer vi rekryterar speglar samhället avseende kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.

Ansökan Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde så snart som möjligt, senast 1 maj 2021. Tre månaders provanställning tillämpas. Tjänsten är förlagd i Stockholm och på kontorstid men kan någon gång då och då omfatta obekväm arbetstid eftersom Radiohjälpens insamlingar sker i samband med tv-galor och andra insamlingsprogram. Radiohjälpen omfattas av kollektivavtal.

Ansökan ska innehålla ett brev om dig själv och ditt CV. Märk din ansökan ”ANSÖKAN ASSISTENT 2021”, och eposta den innan 28 februari till: ansokan.radiohjalpen@svt.se

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta finansiell controller: mohammad.shomoan@svt.se

För fackliga frågor vänligen kontakta unionen@svt.se

Mer om tjänsten Ekonomi- och kansliassistenten arbetar nära tillsammans med övriga medarbetare och särskilt den finansiella controllern. Assistenten utför delar av det ekonomiska rutinarbetet och kansliets administration. Tjänsten omfattar bland annat:

• Ekonomi: Kontering, bokföring och i förekommande fall bevakning av dagliga insättningar på 90-kontot, hantering av leverantörsfaktura och autogiromedgivanden, stämma av lön (lönehantering förutses ligga externt),

• Givaradministration: Hantering av gåvokort, diplom, och kontaktpunkt för testamentsgåvor/ testamenten och visst givarstöd vid epost och telefon,

• Kansliadministration: Beställning av kontorsmaterial, trycksaker (kort, diplom, papper, kuvert och annat), post samt kontakt med relevanta leverantörer. Logistik och processledning, föra protokoll vid möten (främst inom kansli och styrelse).

Mer om Radiohjälpen Radiohjälpen är Public Service insamlingsorganisation. Vi är programbolagens expert på hållbar utveckling och humanitärt samarbete och en brygga till det svenska civilsamhället.

Sedan 1939 har vi samlat in pengar för att förändra liv och lindra nöd. I Sverige och i hela världen. Vi har gett stöd till människor som vill förverkliga sina rättigheter till hälsa, skola och trygghet. Vi har bidragit till att matpaket, rent vatten och akut sjukvård nått fram till överlevarande vid naturkatastrofer. I vår nationella verksamhet bidrar vi till att barn och vuxna med funktionsnedsättning får bättre möjligheter till en aktiv fritid. Läs mer: www.radiohjalpen.se

Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2021-02-06
Uppdaterad 2021-02-08

Aktuellt

Radiohjälpen ger stöd till nya projekt i Ukraina

Radiohjälpen ger stöd till nya projekt i Ukraina

Radiohjälpen har fattat beslut att bevilja 13,6 miljoner kr till tre projekt i Ukraina. Stödet...

published-icon
2024-04-12
Livsviktiga projekt får stöd från Världens Barn

Livsviktiga projekt får stöd från Världens Barn

Totalt samlades 104,6 miljoner kronor in till Världens Barn under 2023. Genom 23 projekt i 14 olika...

Världens Barn
published-icon
2024-03-26
Så gör din gåva skillnad!

Så gör din gåva skillnad!

Årsredovisningen för 2023 är underskriven. Under året som gått har Radiohjälpens stöd lindrat nöd...

published-icon
2024-03-22
Läs fler nyheter