Radiohjälpen välkomnar nya medarbetare

Publicerad 2023-02-16
Bild1
Malte Stövring, Jennie Florin och Nils Modéer är nya på Stiftelsen Radiohjälpen. Foto: Janne Danielsson

Tre nya medarbetare har anställts av Stiftelsen Radiohjälpen. Rekryteringarna av Malte Stövring, Jennie Florin och Nils Modéer innebär att personalstyrkan är fulltalig.

”Vi är tacksamma över att berikas av dessa kompetenta och erfarna medledare till vårt lilla lag”, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen.

Antalet anställda på Stiftelsen Radiohjälpen uppgår till endast åtta tillsvidareanställda. De senaste tre åren uppgår kostnaderna för insamling och administration i genomsnitt till ca fem procent, vilket är en medveten strategi i syfte att så mycket av insamlade medel i stället stöttar projekt som räddar liv och lindrar nöd runt om i världen, samt till verksamhet för personer som lever med en funktionsnedsättning i Sverige.

Jennie Florin är ny administratör för kansli och ekonomi. Hon har en idrottslig bakgrund. Jennie har spelat handboll på internationell nivå, med bland annat ett VM och ett EM. Efter nio säsonger som proffs i Frankrike flyttade Jennie tillbaka till Sverige 2012. Jennie har mångsidig arbetslivserfarenhet vilket har resulterat i en noggrann, disciplinerad och lojal medarbetare.

”När möjligheten presenterades var det en självklarhet att jag skulle söka tjänsten som ekonomi-och kansliadministratör hos Radiohjälpen”, säger Jennie Florin. ”Att tillhöra Radiohjälpen som bedriver en sådan värdefull verksamhet gör mig stolt och glad att gå till jobbet varje dag.”

Malte Stövring har börjat som programansvarig för Radiohjälpens internationella arbete. Malte har arbetat med internationella utvecklingsprojekt och humanitära insatser genom många år och har en bred utlandserfarenhet. Han har erfarenhet från danska utrikesdepartementet och har genom sin karriär arbetat för och med ett flertal civilsamhällsorganisationer lokalt och internationellt, samt inom FN. Närmast kommer han från Oxfam International där han har haft en ledande global roll inom strategiskt partnerskap med institutionella givare.

”Jag är mycket glad över att ha börjat på Radiohjälpen som med sin unika historia och position spelar en ytterst viktig roll i Sverige idag”, säger Malte Stövring. ”Jag ser fram emot att vidareutveckla partnerskapet med Radiohjälpens alla kompetenta partnerorganisationer för att säkerställa effektiva och relevanta samarbeten för bästa möjliga resultat.”

Nils Modéer har anställts som projektledare för insamling och kommunikation på Radiohjälpen. Nils har en bakgrund i studier av medie- & kommunikationsvetenskap samt internationella relationer. Under de senaste åren har Nils bland annat varit praktikant samt utfört ett antal konsultuppdrag åt Radiohjälpen. Under hösten 2022 var Nils anställd på ett vikariat och från årsskiftet har tjänsten övergått till en tillsvidareanställning.

”Utifrån tidigare arbetserfarenheter från Radiohjälpen är jag både glad och stolt över att få ett fortsatt förtroende i arbetet med att utveckla och förvalta Radiohjälpens insamlingskampanjer”, säger Nils Modéer. ”Jag ser extra mycket fram emot att arbeta med den digitala omställning som pågår samt fortsätta utveckla verktyg för att möta våra givare i en alltmer digitaliserad värld.”

Publicerad 2023-02-16
Uppdaterad 2023-02-16

Aktuellt

Radiohjälpen prisas för tech-lösning

Radiohjälpen prisas för tech-lösning

Radiohjälpen har mottagit Adam Smith Award 2024. Priset delas ut av brittiska Treasury Today Group...

published-icon
2024-07-08
Radiohjälpen söker internationell programhandläggare med särskild IT-kompetens

Radiohjälpen söker internationell programhandläggare med särskild IT-kompetens

Som internationellt ansvarig projekthandläggare hos oss ska du vara intresserad av en bred tjänst,...

published-icon
2024-07-01
Följ med Kronprinsessan på projektbesök

Följ med Kronprinsessan på projektbesök

"Alla har rätt till en aktiv fritid", säger Kronprinsessan Victoria vid besöket hos Astma- och...

Kronprinsessan Victorias fond
published-icon
2024-06-06
Läs fler nyheter