En kväll tillsammans - en direktsändning på påskafton för att hylla, peppa och stötta i coronans spår

Publicerad 2020-04-07
En leende Mark Levengood i kostym och slips.
Mark Levengood Foto: Janne Danielsson/SVT

På påskafton samlar SVT svenska folket i programmet En kväll tillsammans. Det leds av Mark Levengood och förutom att njuta av musik från Sveriges artistelit kan alla som vill bidra till Radiohjälpens kampanj för de människor som drabbats extra hårt av läget i landet just nu.

Kvällen kommer att ledas från en studio i Stockholm med reportrar på plats i Umeå, Malmö och Göteborg. Givetvis finns ingen publik eller inga folksamlingar någonstans, den här kvällen får vi alla ta del av från hemmasoffan, på avstånd men tillsammans.

  • Jag hoppas att vår kväll ska få folk att förstå att även om vi sitter isolerade så är vi inte ensamma. Just nu förenas vi i problemen, men alldeles snart även i lösningarna. Jag vill att En kväll tillsammans ska försöka vara en del av lösningen, säger Mark Levengood.

Det blir en kväll fylld av musik, där många av Sveriges största artister medverkar från flera platser i landet. Vi får också träffa några av dem som på olika sätt kämpar för att ta oss alla igenom den utmanande situation som vi befinner oss i just nu - inom vård och omsorg, med innovation och problemlösning eller på olika sätt hjälper de som är mest utsatta. Tillsammans med Radiohjälpens insamling är vi många som kan vara med och bidra denna kväll.

  • Genom en nationell katastrofinsamling startade Radiohjälpen för mer än 80 år sedan, och nu står vi i en annan allvarlig situation. Vi bedömer inkomna ansökningar från organisationer för att akut stärka upp civilsamhällets viktiga arbete i coronapandemin. Genom detta bistår vi de människor som drabbas hårdast av viruset och isoleringen, barn och äldre som är i riskgrupper och som lever i social och ekonomisk utsatthet, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen.

  • Vi kommer att hylla alla som jobbar i coronabekämpningens frontlinje, visa på goda initiativ och lyfta vardagshjältar. Vi vet också att många svenskar tillbringar den här påsken ensamma, då familj och vänner inte kan resa eller komma och hälsa på, säger Eva Beckman, programdirektör på SVT.

Så kan du bidra som privatperson: Swisha valfritt belopp till 90 1950 6. Märk din gåva tillsammans. Ring 099-90 100 så skänker du 100 kr via din telefonräkning. Ge en gåva med betalkort eller läs mer på www.radiohjalpen.se Starta egen insamling: https://insamling.radiohjalpen.se/

Så kan företag bidra: Gåvor tas emot till Pg 90 1950-6 eller Bg 901-9506. Har ni som företag möjlighet att hjälpa oss i insamlingen? Kontakta oss på radiohjalpen@svt.se Starta egen insamling: https://insamling.radiohjalpen.se/

En kväll tillsammans direktsänds i SVT1 och SVT Play lördag 11 april kl 20.00

Publicerad 2020-04-07
Uppdaterad 2020-04-16

Aktuellt

Radiohjälpen ger stöd till nya projekt i Ukraina

Radiohjälpen ger stöd till nya projekt i Ukraina

Radiohjälpen har fattat beslut att bevilja 13,6 miljoner kr till tre projekt i Ukraina. Stödet...

published-icon
2024-04-12
Livsviktiga projekt får stöd från Världens Barn

Livsviktiga projekt får stöd från Världens Barn

Totalt samlades 104,6 miljoner kronor in till Världens Barn under 2023. Genom 23 projekt i 14 olika...

Världens Barn
published-icon
2024-03-26
Så gör din gåva skillnad!

Så gör din gåva skillnad!

Årsredovisningen för 2023 är underskriven. Under året som gått har Radiohjälpens stöd lindrat nöd...

published-icon
2024-03-22
Läs fler nyheter