Stort engagemang för Radiohjälpen visar vår årsberättelse för 2019

Publicerad 2020-04-20
Två leende flickor i färgglada kläder, en av flickorna står bakom den andra och håller om henne.
Barn i Bangladesh som deltar i språk- och hälsoundervisning tack vare Radiohjälpens stöd. Foto: Marcus Dernulf

Under förra året nåddes mer än 9,5 miljoner människor, både genom internationella projekt och i Sverige, av de 138,9 miljoner kronor som Radiohjälpen samlade in. Det konstateras i Radiohjälpens årsberättelse för 2019.

Under det gångna året har hundratusentals människor engagerat sig i Radiohjälpens insamlingar, inte minst under Musikhjälpen som slog engagemangsrekord. Kampanjen Världens Barn fortsatte att vara den största insamlingen och är ett unikt samarbete med svenska civilsamhällesorganisationer för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

”Människors engagemang manifesterar vikten av en hållbar utveckling och ansvarstagande. Detta är också frågor som alltmer ställs på sin spets i en tid av stor oro när vi nu står mitt upp i bekämpande av en global corona-pandemi,” säger Kristina Henschen.

Den nya digitala årsberättelsen för förra året visar att Radiohjälpen: • Samlat in 138,9 miljoner kronor, • Nått mer än 9,5 människor varav 6,8 miljoner barn och unga, • Stöttat 65 projekt i fattiga länder och 372 ansökningar inom Sverige.

Se gärna filmen med Kodjo om hur Radiohjälpen arbetar.

Radiohjälpen är public service-bolagens insamlingsorganisation och driver flera insamlingar: just nu en insamling för riskgrupper i pandemin i Sverige men årligen Världens Barn, Musikhjälpen, insamling under Melodifestivalen och den fond där Kronprinsessan Victoria är beskyddare.

Radiohjälpen är programbolagens expert på hållbar utveckling och humanitärt samarbete och en brygga till det svenska civilsamhället. I mer än 80 år, sedan 1939, har vi samlat in pengar för att förändra liv och lindra nöd. I Sverige och i hela världen. Vi har gett stöd till människor som vill förverkliga sina rättigheter till hälsa, skola och trygghet. Vi har bidragit till att matpaket, rent vatten och akut sjukvård nått fram till överlevande vid naturkatastrofer.

I vår nationella verksamhet bidrar vi till att barn och vuxna med funktionsnedsättning får bättre möjligheter till en aktiv fritid. Som del i detta arbete kommer Radiohjälpen alltid fortsätta att värna om de som är som allra mest sårbara, inte minst när coronakrisen får förödande följder för människor runt om i världen.

Ditt bidrag till Radiohjälpen behövs för att fortsätta kunna göra skillnad, både runt om i världen och hemma i Sverige. Swisha till 90 1950 6. Du kan också bli månadsgivare på https://www.radiohjalpen.se/stod-oss/manadsgivare

Tack för din gåva!

Publicerad 2020-04-20
Uppdaterad 2020-04-21

Aktuellt

Livsviktiga projekt får stöd från Världens Barn

Livsviktiga projekt får stöd från Världens Barn

Totalt samlades 104,6 miljoner kronor in till Världens Barn under 2023. Genom 23 projekt i 14 olika...

Världens Barn
published-icon
2024-03-26
Så gör din gåva skillnad!

Så gör din gåva skillnad!

Årsredovisningen för 2023 är underskriven. Under året som gått har Radiohjälpens stöd lindrat nöd...

published-icon
2024-03-22
Allmänhetens bidrag gör skillnad i Ukraina

Allmänhetens bidrag gör skillnad i Ukraina

För två år sedan inleddes Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina. Två dagar senare startade...

published-icon
2024-02-23
Läs fler nyheter