Summering av Världens Barn - 77,6 miljoner kr hittills

Världens Barn
Publicerad 2023-10-09
Alla medverkande på Summeringen
Världens Barn har i år engagerat enormt i landet- och insamlingen pågår året ut. Hittills har 77,6 miljoner kr samlats in. På bilden de medverkande i SVTs summeringsprogram under söndagen 8 oktober.

När kampanjen för Världens Barn ikväll summerades i SVT har 77,6 miljoner kr insamlats. Från norr till söder- i slott och koja- har insamlingen pågått för barns rättigheter. Insamlingen fortsätter året ut.

I år har insamlingen för Världens Barn engagerat både eldsjälar och organisationer runt om i landet, ärkebiskop Martin Modéus och drottning Silvia. Engagemanget välkomnas i en tid när den mänskliga utvecklingen backar. Fler barn än någonsin i modern tid har tvingats på flykt. Världen befinner sig i en hungerkris som drivs på av bland annat klimatförändringar, krig och konflikter och en rad ekonomiska faktorer.

Tv-galan Tillsammans för Världens Barn lördag den 7 oktober leddes av Farah Abadi och Fredrik Önnevall, assisterade av barnen Harriet Lindgren, Gabriella Westlund, Tereza Muvemba Lidström och Kerstin Linden. Vid sändningens slut landade resultatet på drygt 72 miljoner kr. Under summeringsprogrammet på söndagen, lett av Anna Lindman, ökade den insamlade summan till 77 697 116 kr.

I tv-galan medverkade bland annat H.M. Drottning Silvia med anledning av hennes 80-årsfirande. Drottningen har valt att starta en insamling till förmån för Ukrainas barn genom kampanjen Världens Barn. Alla gåvor som ges i drottningens insamlingsbössa kommer enligt drottningens önskemål att gå till projekt för barn som lider av psykisk ohälsa i Ukraina. Här hittar du drottningens insamlingsbössa. Insamlingen är öppen till årsskiftet.

I galan fick vi se och höra Måns Zelmerlöw och Per Andersson, Thomas Stenström tillsammans med kör från Järfälla musikklasser åk 5 och 6, Oscar Zia och Clara Klingenström i en ny duett samt nya stjärnskottet Joanné Nugas. Livereporter från Göteborg var Henrik Kruusval tillsammans med juniorerna Gottfrid och Vilfred. Programledare och livereporter för Tik Tok-sändningen var Adrian Alebo Andersson tillsammans med Napoleon Westfelt. Landskapsracet vanns under kvällen av Småland.

Även Sveriges Radios P4 har under veckan speglat det stora engagemanget för Världens Barn i flera program ledda av Christer Lundberg tillsammans med Farah Abadi med fler.

Dubbleringen av gåvor till Världens Barn fortsätter också oktober månad ut genom Akelius Foundation. Gäller ej gåvor över 10 mkr eller månadsgivare. Dubbleringen ska särskilt stödja utbildningsprojekt inom kampanjen Världens Barn.

Insamlade medel fördelas av Radiohjälpen till Världens Barn-projekt genom sökande svenska partnerorganisationer. Kampanjen Världens Barn är Radiohjälpens bredaste barnrättsinsamling och har fokus på alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet internationellt. Kampanjen pågår till slutet av året då kampanjen sammanfattas i tv-programmet ”Världens Barn – återblicken”.

Tack till alla som bidragit!

Läs mer om Världens Barn
Publicerad 2023-10-09
Uppdaterad 2023-10-09

Aktuellt

Följ med Kronprinsessan på projektbesök

Följ med Kronprinsessan på projektbesök

"Alla har rätt till en aktiv fritid", säger Kronprinsessan Victoria vid besöket hos Astma- och...

Kronprinsessan Victorias fond
published-icon
2024-06-06
Musikhjälpens projekt lindrar hungern i världen

Musikhjälpens projekt lindrar hungern i världen

Livräddande mat, stöd till jordbruk, behandling av undernäring och förebyggande insatser....

Musikhjälpen
published-icon
2024-06-05
Radiohjälpens anseende högst i mätning

Radiohjälpens anseende högst i mätning

För tredje året i rad toppar Radiohjälpen anseendeindex, i år med ett index om 66, på delad...

published-icon
2024-05-31
Läs fler nyheter