Världens Barn i SVT

Världens Barn
Publicerad 2022-09-22
Kodjo Akolor, Arantxa Alvarez, Pernilla Månsson Colt och David Sundin
Programledarna Kodjo Akolor, Arantxa Alvarez, Pernilla Månsson Colt och David Sundin. Foto: Magnus Liam Karlsson SVT

Radiohjälpens största insamling för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet är snart igång, SVT:s tre programsatsningar direktsänds i SVT1 och på SVT Play och programledarna är ivriga att sätta igång.

"Det är stort att få vara en del av en så viktig insamling, och framförallt är det viktigt att komma ihåg att varje krona räknas", säger Kodjo Akolor. I 25 år har Världens Barn verkligen kunnat göra skillnad för barn som lider i andra delar av världen. Det kanske låter som en klyscha, men det är inte mindre sant för det. Så kan du bidra gör det. Alla barn förtjänar en chans till ett värdigt liv.

Arantxa Alvares är hoppfull inför insamlingen: "Trots att de flesta av oss nu påverkas av ekonomiska förändringar både tror och hoppas vi att man ändå vill bidra med det man kan. Vi behöver signalera att vi är starka tillsammans, och att vi ändå – oavsett hur det politiska läget ser ut i världen, Europa och i vårt land – kan hitta en gemensam nämnare för världens barn. Det är barnen som är vårt hopp och vår framtid. Låt oss visa det tillsammans!"

FAKTA OM PROGRAMMEN I SVT

Världens Barn – Startskottet, fredag 30 september 18:45-19:30 i SVT 1 och på SVT Play

Henrik Kruusval och Vilfred Landstedt sätter igång årets kampanj för Världens Barn. Aktuella artister, gäster och reportage. "Det är en ära att vara med och bidra som programledare, inte minst tillsammans med Vilfred. När jag träffade honom förra året blev jag helt tagen av hans innerliga engagemang", säger Henrik Kruusval.

Tillsammans för Världens Barn, fredag 7 oktober 20:00-22:00 i SVT1 och på SVT Play

Sveriges största insamlingsgala för utsatta barn. Artister, gäster och programledare samlar in pengar till behövande barn runt om i världen. Under kvällen får programledarna hjälp i studion av fem unga som också var med under förra årets gala. "Att leda Tillsammans för Världens Barn är ett oerhört fint uppdrag som jag ser fram emot att göra tillsammans med Kodjo, David och Arantxa, säger Pernilla Månsson Colt. "Om vi kan göra en kväll som samlar stora som små, som roar och utbildar och samtidigt samlar in pengar till världens alla barn – då har vi verkligen gjort något betydelsefullt tillsammans".

Världens Barn – Summeringen, söndag 9 oktober 18:15-19:00 i SVT 1 och på SVT Play

Pernilla Månsson Colt sammanfattar veckan med Världens Barn. Aktuella gäster, artister och reportage från världen och Sverige.

Medverkande artister och gäster presenteras inom kort.

FAKTA OM VÄRLDENS BARN

I 25 år har Världens Barns insamlingar genom många människors engagemang och generositet hjälpt till att förbättra förutsättningarna för barn som lever i utsatthet. Under dessa år har 1,85 miljarder kronor samlats in och hjälpt miljontals barn i världens fattigaste länder till utbildning, bättre hälsa och trygghet.

Behovet är fortsatt oändligt, och i nuläget ser möjligheterna för barn allt sämre ut. Hundratals miljoner barn lever i extrem fattigdom och till följd av pandemin, invasionen av Ukraina och andra utdragna krig, konflikter och katastrofer ökar siffran till rekordnivåer. Miljoner är på flykt och alldeles för många barn går och lägger sig hungriga. Barnen är också alltid de som drabbas värst av sjukdomar som går att förebygga.

Tillsammans med 14 civilsamhällesorganisationer och tiotusentals engagerade är Radiohjälpen kärnan i insamlingskampanjen, som i sin tur organiseras av en särskild riksinsamling. Genom Världens Barn belyser Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion barns rättigheter, bland annat genom flera radio- och tv-sändningar och utbildningsmaterial för skolor

Vill du bidra till insamlingen så kan du swisha till 9019506, märk med BARN.

Eller starta en digital insamlingsbössa här.

Tack för ditt engagemang för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet!

Läs mer om Världens Barn
Publicerad 2022-09-22
Uppdaterad 2022-09-22

Aktuellt

Radiohjälpen prisas för tech-lösning

Radiohjälpen prisas för tech-lösning

Radiohjälpen har mottagit Adam Smith Award 2024. Priset delas ut av brittiska Treasury Today Group...

published-icon
2024-07-08
Radiohjälpen söker internationell programhandläggare med särskild IT-kompetens

Radiohjälpen söker internationell programhandläggare med särskild IT-kompetens

Som internationellt ansvarig projekthandläggare hos oss ska du vara intresserad av en bred tjänst,...

published-icon
2024-07-01
Följ med Kronprinsessan på projektbesök

Följ med Kronprinsessan på projektbesök

"Alla har rätt till en aktiv fritid", säger Kronprinsessan Victoria vid besöket hos Astma- och...

Kronprinsessan Victorias fond
published-icon
2024-06-06
Läs fler nyheter