P4 för Världens Barn 2 - 6 oktober

Världens Barn
Publicerad 2023-09-27
Christer Lundberg
Programledaren Christer Lundberg leder radioprogrammet P4 för Världens Barn tillsammans med bland andra Farah Abadi och Rasmus Persson den 2-6 oktober till förmån för Radiohjälpens insamling för Världens Barn. Foto: Meddi

Den 2 oktober kl. 17 startar insamlingsveckan för Världens Barn i P4. Då kommer Christer Lundberg tillsammans med Farah Abadi med flera, att träffa engagerade människor runt om i landet. Eldsjälar som på olika sätt samlar in pengar för alla barns rätt till skola, hälsa och trygghet.

Hasse Andersson, Pernilla Månsson Colt, John Taylor, Carl-Einar Häckner och Agnes Wold är några av de folkkära profiler som kommer att höras i programmet under veckan. P4:s Lasse Persson åker till Kambodja för att ta reda på vart en del av de insamlade pengarna går - och skillnaden de gör i ett barns liv. På fredagen flyttar Christer och Rasmus ut sändningen och kommer att ta tempen på Göteborg och insamlingens slutspurt innan de lämnar över stafettpinnen till SVT igen.

"Jag, Rasmus Persson, Farah Abadi och andra P4-kollegor kommer att söka upp och ta del av hur svenska folket engagerar sig för Världens Barn. Vi kommer att få höra mängder av eldsjälar som på olika sätt samlar in pengar för alla barns rätt till skola, hälsa och trygghet", säger Christer Lundberg som vanligtvis hörs ibland annat Kvällspasset, Ring så spelar vi och i podden Fråga Agnes Wold.

Lyssnarna kan på ett enkelt sätt vara med och stötta insamlingen genom att skicka en hälsning till en kompis, ett barnbarn eller något annat barn som bör uppmärksammas. SMS-numret är 72 999 och kostar 50 kronor.

Sändningstiderna i P4 är måndag 2 oktober till torsdag 5 oktober kl. 17:00-18.43 samt fredag 6 oktober kl. 17-20.

Om Världens Barn

Just nu befinner sig många barn på flykt från sina hem eller i andra utsatta situationer som skapar oro och otrygghet. Det påverkar deras möjligheter att få gå i skolan och ökar risken för fattigdom, barnarbete och psykisk ohälsa. Årets insamling för Världens Barn går som alltid till barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

Läs mer om P4 för Världens Barn här.

Läs mer om Världens Barn
Publicerad 2023-09-27
Uppdaterad 2023-09-27

Aktuellt

Radiohjälpen ger stöd till nya projekt i Ukraina

Radiohjälpen ger stöd till nya projekt i Ukraina

Radiohjälpen har fattat beslut att bevilja 13,6 miljoner kr till tre projekt i Ukraina. Stödet...

published-icon
2024-04-12
Livsviktiga projekt får stöd från Världens Barn

Livsviktiga projekt får stöd från Världens Barn

Totalt samlades 104,6 miljoner kronor in till Världens Barn under 2023. Genom 23 projekt i 14 olika...

Världens Barn
published-icon
2024-03-26
Så gör din gåva skillnad!

Så gör din gåva skillnad!

Årsredovisningen för 2023 är underskriven. Under året som gått har Radiohjälpens stöd lindrat nöd...

published-icon
2024-03-22
Läs fler nyheter