Rösta för Ukraina i Melodifestivalens semifinal - teleoperatörer slopar avgift

Radiohjälpsfonden
Publicerad 2022-03-04
Beskuren semi

Insamlingen till Ukraina fortsätter. I Melodifestivalen kan allmänheten rösta med Radiohjälpens nummer. Genom att teleoperatörerna nu efterskänker avgiften kommer mer fram för att lindra nöden.

Under Melodifestivalens semifinal går all omröstning via Radiohjälpens telefonnummer till insamlingen för att lindra nöd i Ukraina.

Genom att ringa 099-908 0X följt av bidragets startnummer bidrar den som röstar med 9,90 kronor.

I ett särskilt beslut väljer idag teleoperatörerna Telia, Tele2, Tre, Telenor och leverantören Viatel att efterskänka hela serviceavgiften för omröstningen i Melodifestivalens seminfinal och final med Radiohjälpens telefonnummer, och bidrar därigenom till insamlingen till Ukraina. Avgiften uppgick tidigare uppgick till sju (7) procent plus moms.

Under Melodifestivalens deltävling 4 förra lördagen inkom 1,4 miljoner kronor till Radiohjälpens insamling för att lindra nöden i Ukraina. Detta var dubbelt så mycket som inkom för deltävling 4 förra året, och fyra gånger så mycket som inkom i deltävling 4 2020. 78 procent av alla som ringde under deltävling 4 valde Radiohjälpens nummer, vilket är en historiskt hög siffra.

Radiohjälpen har samlat in totalt mer än 13 miljoner kr till att lindra nöden och rädda liv i Ukraina.

I Ukraina flyr människor för sina liv. Behoven av akut hjälp är stora och förutses leda till ännu större humanitära behov. Skador på livsnödvändig infrastruktur kan medföra brist på rent vatten, tillgång till mat och tak över huvudet. Konflikten tvingar många människor att lämna sina hem och leva på flykt både inom landet och söka sig till angränsande länder. Situationen försämras snabbt. Radiohjälpen ser ett ökat behov av bland annat mat, sanitet, vatten och sjukvård.

Radiohjälpens insamling gör skillnad för människor i Ukraina och i omgivande länder dit människor kan få skydd och trygghet.

Du kan även göra skillnad genom att swisha till 9019506, märk din gåva Ukraina, eller ringa Radiohjälpens gåvonummer 099-90 100 för att skänka 100 kronor.

Tack för din gåva.

Läs mer om Radiohjälpsfonden
Publicerad 2022-03-04
Uppdaterad 2022-03-04

Aktuellt

Radiohjälpen ger stöd till nya projekt i Ukraina

Radiohjälpen ger stöd till nya projekt i Ukraina

Radiohjälpen har fattat beslut att bevilja 13,6 miljoner kr till tre projekt i Ukraina. Stödet...

published-icon
2024-04-12
Livsviktiga projekt får stöd från Världens Barn

Livsviktiga projekt får stöd från Världens Barn

Totalt samlades 104,6 miljoner kronor in till Världens Barn under 2023. Genom 23 projekt i 14 olika...

Världens Barn
published-icon
2024-03-26
Så gör din gåva skillnad!

Så gör din gåva skillnad!

Årsredovisningen för 2023 är underskriven. Under året som gått har Radiohjälpens stöd lindrat nöd...

published-icon
2024-03-22
Läs fler nyheter