Mer än en miljon kr till insamlingen "Idrott är mer än bara Idrott"

Radiohjälpsfonden
Publicerad 2022-01-18
Untitled

Insamlingen "Idrott är mer än bara Idrott" har resulterat i över 1,1 miljon kronor från allmänheten genom telefonomröstningen till Radiosportens Jerringpris. Stort tack till er som bidragit till att främja psykisk hälsa genom idrott, insamlade medel fördelas till sökande föreningar.

Över 1,1 miljoner kronor har inkommit till projekt för att motverka psykisk ohälsa genom fysiskt aktivitet efter ett initiativ av Idrottsgalan och Radiohjälpen.

Var sjätte person i Sverige har nedsatt psykiskt välbefinnande. Var femte person har någon gång fått diagnosen depression. Pandemins konsekvenser riskerar dessutom att leda till en ökad psykisk ohälsa. Forskning visar att fysisk aktivitet har en positiv effekt på människors mentala hälsa.

  • Det är fantastiskt att telefonomröstningen med så stort engagemang för att hylla våra idrottshjältar också kan hjälpa till att motverka psykisk ohälsa säger Stephan Rimér, VD Idrottsgalan.

Ansökan för att ta del av bidragen förutses öppna i början av februari, på Radiohjälpens webbplats.

Från förra årets insamling beslutade Radiohjälpens styrelse att bevilja stöd från insamlingen Idrott är mer än bara idrott 2021 till tre organisationers arbete i Sverige:

• LOCKER ROOM TALK, Förebyggandet av traditionella maskulinitetsnormer förbättrar den psykiska hälsan bland unga män, ger en trygg miljö, ökad acceptans och motverkar en förvrängd kvinnosyn. Arbetet sker på fotbollsklubbar i killarnas omklädningsrum och för tränare.

• GATANS LAG FF, Erbjuder en livsstilsförändring genom fotboll för socialt utsatta kvinnor som lever i hemlöshet, missbruk eller kriminalitet i Stockholm och Göteborg.

• FUTEBOL DÁ FORÇA SVERIGE, Stärker tjejer i hela landet genom fotbollsträning och stödsamtal

Vill du bidra? Det går fortfarande att bidra till insamlingen genom att swisha till 9019506, märk din gåva "Idrott". Tack för ditt stöd!

Läs mer om Radiohjälpsfonden
Publicerad 2022-01-18
Uppdaterad 2022-02-02

Aktuellt

Radiohjälpen ger stöd till nya projekt i Ukraina

Radiohjälpen ger stöd till nya projekt i Ukraina

Radiohjälpen har fattat beslut att bevilja 13,6 miljoner kr till tre projekt i Ukraina. Stödet...

published-icon
2024-04-12
Livsviktiga projekt får stöd från Världens Barn

Livsviktiga projekt får stöd från Världens Barn

Totalt samlades 104,6 miljoner kronor in till Världens Barn under 2023. Genom 23 projekt i 14 olika...

Världens Barn
published-icon
2024-03-26
Så gör din gåva skillnad!

Så gör din gåva skillnad!

Årsredovisningen för 2023 är underskriven. Under året som gått har Radiohjälpens stöd lindrat nöd...

published-icon
2024-03-22
Läs fler nyheter