Här är gänget som gör Musikhjälpen 2023

Musikhjälpen
Publicerad 2023-11-29
Musikhjälpen 2023 Övre rad Oscar Zia, Assia Dahir. Nedre Linnea Wikblad, Tina Mehrafzoon, Sofia D - original (1208127)
Oscar Zia, Assia Dahir, Linnea Wikblad, Tina Mehrafzoon, Sofia Dalén. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Den 11-17 december sänds Musikhjälpen från Stortorget i Växjö. Temat är ”Ingen ska behöva dö av hunger”. Oscar Zia, Linnea Wikblad och Sofia Dalén är trion som kliver in i buren. Resande reporter är Tina Mehrafzoon och reporter ute på Kärlekens torg är Assia Dahir.

Det är tredje gången som artisten och programledaren Oscar Zia blir inlåst i glasburen.

"Tredje året i rad, och Musikhjälpen börjar kännas som hemma! Det är stökigare än någonsin i världen, och jag har en ganska tung känsla i kroppen. Musikhjälpen är inte lösningen, men det är en början, ett steg på vägen, säger Oscar Zia.

För komikern och programledaren Sofia Dalén och P3-profilen Linnea Wikblad är det premiär.

"Jag älskar Musikhjälpen. Det är alltid lika värmande att följa hur människor kommer samman under veckan. I år känns det viktigare än någonsin! Jag ser så mycket fram emot att få axla rollen som programledare, säger Sofia Dalén.

"Jag har ju följt Musikhjälpens framväxt och det ska bli superkul att få vara en så central del av det. Det är lite av hedersuppdrag, säger Linnea Wikblad.

Ytterligare två P3-profiler axlar viktiga roller. Ute på torget finns Assia Dahir som reporter för tredje året i rad.

"Jag längtar efter att få träffa alla på torget och få lyfta deras knasiga och roliga engagemang, säger Assia Dahir.

Tina Mehrafzoon, en av förra årets programledare, är Musikhjälpens resande reporter – en roll som hon även hade 2021.

"Att få möta människor som lider av hunger och förmedla deras berättelser är en ära och ett stort ansvar. Jag tror att vi blir bättre medmänniskor av perspektiven vi kommer få, säger Tina Mehrafzoon.

Sofia Dalén

Sofia Dalén är programledare och komiker. Hon driver Youtube-serien Paradrätten och humorpodden Widerström Dalén. Sofia har lett Melodifestivalens eftersnack, varit med i Bäst i test och tävlar just nu i På spåret.

Linnea Wikblad

Linnea Wikblad är journalist och en av programledarna i Morgonpasset i P3. Hon har varit med i Bäst i test och tävlar i höst för andra gången i Alla mot alla. 2012 fick Linnea Stora Radiopriset som Årets rookie.

Oscar Zia

Oscar Zia är artist, skådespelare och programledare. Han har bland annat lett Melodifestivalen och Morgonpasset i P3. Oscar har varit programledare för Musikhjälpen 2021 och 2022 även medverkat som artist många gånger.

Assia Dahir

Assia Dahir är programledare och dj. För närvarande hörs hon i ”P3 med Assia Dahir” och i hiphopkanalen P3 Din Gata. För tredje året i rad är hon Musikhjälpens reporter.

Tina Mehrafzoon

Tina Mehrafzoon är musikjournalist och programledare i P3. För närvarande hörs hon i ”P3 med…” på förmiddagarna. Hon har lett P3 Guld-galan sex gånger och förra året var hon en av Musikhjälpens programledare.

Om Musikhjälpen

En decembervecka om året engagerar Musikhjälpen hela Sverige i kampen mot en mänsklig katastrof. Tre kända programledare blir inlåsta i en glasbur på ett torg för att sända radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Sveriges bästa artister, kända profiler och engagerade personer går ihop för att sprida kunskap, samla in pengar och stötta människor som kämpar för rätten till ett värdigt liv. Musikhjälpen görs av P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen sedan 2008.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2 och SVT24

Här kan du starta en egen digital insamlingsbössa

Tack för att du är med - för ingen ska behöva dö av hunger!

Läs mer om Musikhjälpen
Publicerad 2023-11-29
Uppdaterad 2023-11-29

Aktuellt

Följ med Kronprinsessan på projektbesök

Följ med Kronprinsessan på projektbesök

"Alla har rätt till en aktiv fritid", säger Kronprinsessan Victoria vid besöket hos Astma- och...

Kronprinsessan Victorias fond
published-icon
2024-06-06
Musikhjälpens projekt lindrar hungern i världen

Musikhjälpens projekt lindrar hungern i världen

Livräddande mat, stöd till jordbruk, behandling av undernäring och förebyggande insatser....

Musikhjälpen
published-icon
2024-06-05
Radiohjälpens anseende högst i mätning

Radiohjälpens anseende högst i mätning

För tredje året i rad toppar Radiohjälpen anseendeindex, i år med ett index om 66, på delad...

published-icon
2024-05-31
Läs fler nyheter