Världens Barn

En grupp barn som alla tittar åt ett håll och skrattar.
Foto: Per Byman/Radiohjälpen

Stort tack till alla som engagerat sig under 2017! Tillsammans har ni bidragit till drygt 83 miljoner kronor som kommer jobba för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. 


Barn växer upp i flyktingläger, bor i plåtskjul eller tvingas leva på gatan. Naturkatastrofer och undermåliga strukturer gör barnen till enkla byten för exploatering, kriminalitet eller övergrepp. Världens Barn är inte bara en insamling, utan ett brett informations- och solidaritetsprojekt samt folkrörelse som engagerar stora delar av det ideella Sverige. Genom kampanjen får de barn som har det allra svårast möjlighet till skolgång och tryggare omständigheter i livet. 

Världens Barn är ett samarbete mellan Radiohjälpen och 14 bistånds­organisationer, SVT och Sveriges Radio P4, samt ett stort antal skolor, föreningar, företag, kyrkor och tiotusentals engagerade i landets 290 kommuner. Tillsammans samlar man in pengar till barnprojekt runt om i världen och SVT sänder under hösten en insamlingsgala. De 14 hjälporganisationer som ingår i Världens Barn-familjen 2017 är: Afrikagrupperna, Barnfonden, Diakonia, Erikshjälpen, IM Individuell Människohjälp, IOGT-NTO-rörelsen, Islamic Relief, Läkarmissionen, PMU, Rädda Barnen, Svenska Afghanistankommittén, Svenska kyrkan, Svenska Röda Korset och We Effect.

Insamlingen Tillsammans för Världens Barn genomfördes första gången 1997 i ett samarbete mellan Radiohjälpen, SVT och sju organisationer. Efter en paus på ett par år återupptogs kampanjen år 2000 och har sedan dess genomförts årligen.

Så här kan du ge en gåva

Bli månadsgivare

Som månadsgivare dras din gåva automatiskt från ditt bankkonto eller telefonräkning. Läs mer om att bli månadsgivare. 

Gåva med swish, betalkort eller internetbank

Swish, VISA/Mastercard eller internetbank till Världens Barn. 

Ge en gåva

Gåva via plusgiro, bankgiro eller swish

  • Plusgiro 90 1950-6
  • Bankgiro 901-9506
  • Swish 90 1950 6

Märk din inbetalning med referens: VB18. Observera att du inte kan lämna några ytterligare meddelanden.

Gåva med sms 

(inget mellanslag mellan VB och beloppet)

Sms:a VB100 till 72 999 för att ge 100 kr
Sms:a VB300 till 72 999 för att ge 300 kr
Sms:a VB500 till 72 999 för att ge 500 kr

93 % tillfaller Radiohjälpen efter avgift till leverantörerna av de tekniska lösningarna. Ev trafikavgift kan tillkomma.

Läs mer om att ge gåvor via sms.