Barn i krig har rätt att gå i skolan

Närbild på några pojkar som koncentrerat tittar framåt.

I en vecka blir tre kända programledare inlåsta i en glasbur på ett torg i en svensk stad. Programmet sänds direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play och går ut på att uppmärksamma och samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof genom att engagera lyssnare och tittare. Musikhjälpen äger rum i december och har ett nytt aktuellt tema varje år. I Musikhjälpen är det din musik och ditt engagemang som räddar liv.

2016 års tema samlade in för att barn i krig och konfliktområden ska få gå i en säker skola. Örebro var värdstad för Musikhjälpen och den 144 timmar långa direktsändningen gjordes från en glasbur på Stortorget. Den nionde upplagan av Musikhjälpen ägde rum den 12-18 december och över 53 miljoner kronor samlades in till temat. Här kan du läsa om de projekt som hittills beviljats stöd. 

Bakgrund till temat

Över 30 miljoner barn kan inte gå i skolan på grund av krig och konflikter. Skolor attackeras och ockuperas varje dag. Samtidigt är det en mänsklig rättighet att gå i grundskola och skolan kan vara skillnaden mellan liv och död. Temat för Musikhjälpen 2016 var därför "Barn i krig har rätt att gå i skolan”.

För att nå Sveriges skolungdomar gav vi, i samarbete med UR, ut ett omfattande utbildningsmaterial om hur krig och konflikter drabbar barns skolgång. UR:s utbildningsmaterial

Så här kan du ge en gåva

Bli månadsgivare

Som månadsgivare dras din gåva automatiskt från ditt bankkonto eller telefonräkning. Läs mer om att bli månadsgivare. 

Gåva med swish, betalkort eller internetbank

Swish, VISA/Mastercard eller internetbank till Musikhjälpen. 

Ge en gåva

Gåva via glusgiro, bankgiro eller swish

  • Plusgiro 90 1950-6
  • Bankgiro 901-9506
  • Swish 90 1950 6

Märk din inbetalning med referens: MH17. Observera att du inte kan lämna några ytterligare meddelanden.

Sms 
(inget mellanslag mellan MH och beloppet)
Sms:a MH100 till 72 999 för att ge 100 kr
Sms:a MH300 till 72 999 för att ge 300 kr
Sms:a MH500 till 72 999 för att ge 500 kr
(93 % tillfaller Radiohjälpen*. Ev trafikavgift kan tillkomma.)