Musikhjälpen 2018

När Daniel gick i andra klass blev han tvungen att sluta skolan eftersom han inte kunde se vad som skrevs på tavlan. Idag är han 15 och går i skolan tillsammans med andra med synnedsättningar och blindhet. Foto: Johan Palmgren, Mediabruket / UR
När Daniel gick i andra klass blev han tvungen att sluta skolan eftersom han inte kunde se vad som skrevs på tavlan. Idag är han 15 och går i skolan tillsammans med andra med synnedsättningar och blindhet. Foto: Johan Palmgren, Mediabruket / UR

Tack till alla som engagerade sig för MH2017 - tillsammans slog vi dubbelt rekord med 586 000 engagemang och 74 410 363 kr i insamlade medel. I januari beviljades de första projekten inom temat.

 

2018 års tema är "Alla har rätt funka olika". Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigman. Med funktionsnedsättning är risken stor att drabbas hårdare av nöd och katastrof - och få hjälp sist.

Det finns ungefär en miljard människor med funktionsnedsättning i världen. Omkring 4 av 5 bor i låg- och medelinkomstländer där fattigdom, undernäring, vitaminbrist, sjukdom och skador är vanliga orsaker. Många lever också fattigt som en konsekvens av funktionsnedsättning och saknar möjlighet att försörja sig. Med sämre tillgång till vård, stöd och utbildning är det svårt att skapa sig en framtid. Din gåva stödjer internationella projekt som syftar till att öka inkludering av- och stärka rättigheterna för människor med funktionsnedsättning.

I år sänds Musikhjälpen från Lund den 10-16 december. I 144 timmar direktsänder programledarna (som släpps den 6 november) från glasburen på Stortorget. Programmet sänds dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play. I Musikhjälpen är det din musik och ditt engagemang som räddar liv.


Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är en insamlingskampanj och ett samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. I 144 timmar sänder P3 och SVT/SVT Play dygnet runt från en glasbur på ett torg någonstans i Sverige för att uppmärksamma och samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof. 

Följ sändningen i P3, SVT Play eller i appen Musikhjälpen 2018 (finns där appar finns, mer information här). 

Läs mer om Musikhjälpen på kampanjsidan.

Så här kan du ge en gåva

Gåva med swish, betalkort eller internetbank

Swish, VISA/Mastercard eller internetbank till Musikhjälpen. 

Ge en gåva

Ge en företagsgåva till Musikhjälpen!

Här kan du ge en företagsgåva

Gåva via glusgiro, bankgiro eller swish

  • Plusgiro 90 1950-6
  • Bankgiro 901-9506
  • Swish 90 1950 6

Märk din inbetalning med referens: MH2018. Observera att du inte kan lämna några ytterligare meddelanden.

Bli månadsgivare

Som månadsgivare dras din gåva automatiskt från ditt bankkonto eller telefonräkning. Läs mer om att bli månadsgivare. 

Sms
(inget mellanslag mellan MH och beloppet)
Sms:a MH100 till 72 999 för att ge 100 kr
Sms:a MH300 till 72 999 för att ge 300 kr
Sms:a MH500 till 72 999 för att ge 500 kr
(93 % tillfaller Radiohjälpen*. Ev trafikavgift kan tillkomma.)