Så används insamlade medel

Enklare fiskebåt liggandes i vattenbrynet med Radiohjälpens logga påmålad.
Foto: Per Byman/Radiohjälpen

Insamlade medel används till att stödja nationella och internationella projekt hos svenska organisationer och föreningar.

Internationellt arbete

En stor del av Radiohjälpens insamlade medel går till internationella utvecklingsprojekt och akuta katastrofinsatser. Tack vare de gåvor som kommer in kan vi bidra till att utsatta människor får möjlighet till förbättrad hälsovård, tillgång till utbildning och försörjning, samt tillgång till akut humanitär hjälp vid katastrofer eller konflikter. Här kan du läsa mer om det internationella arbetet.

Nationellt arbete

Gåvor till Radiohjälpen bidrar även till fritidsaktiviteter för barn och vuxna med funktionsnedsättning och/eller kronisk sjukdom. Kronprinsessan Victorias fond finns till för att alla barn har rätt till en aktiv fritid och ur fonden kan ideella föreningar som arrangerar fritidsaktiviteter för barn och unga med funktionsnedsättning och/eller kronisk sjukdom ansöka om medel. Från Radiohjälpsfonden kan medel sökas för internationella ändamål och till aktiviteter för vuxna personer med funktionsnedsättning och/eller kronisk sjukdom i Sverige. Här kan du läsa mer om det nationella arbetet.

Uppdaterad: fre, 2019-02-08 14:24