Datum: 2017-10-10

Över 80 miljoner kronor till Världens Barn!

Interiörbild från insamlingsgalan med människor och konfetti som yr i luften.

Under helgen kulminerade Radiohjälpens insamling Världens Barn med bössinsamling över hela landet. I SVT sändes en stjärnspäckad gala med artister som Zara Larsson, Carola, Mando Diao och Oskar Linnros. Under kvällen ringdes mängder av gåvor in, vilket gjorde att man passerade svindlande 1,5 miljarder kronor sammanlagt, över de 20 år som insamlingen funnits. Årets resultat uppgår till över 80 miljoner kronor, hittills.

Världens Barn som fyller 20 år i år, är Sveriges största insamling. Via bland annat digitala och fysiska insamlingsbössor, konserter, secondhandförsäljning, kollekter, föreningsaktiviteter, företagsgåvor samlas det in för barns rätt till hälsa, skola och trygghet. I samtliga landets 290 kommuner har det genomförts aktiviteter för att kunna ge stöd åt de mest utsatta barnen i vår värld.

– Vi jobbar för de barn som har det allra, allra svårast. Det handlar om barn som saknar grundläggande rättigheter, som hälsa, trygghet och skolgång, berättar Elisabeth Dahlin, ordförande för Världens Barn och generalsekreterare för Rädda Barnen som är en av de 14 organisationer som genomför riksinsamlingen och också kanaliserar delar av de inkomna medlen.

Sveriges Radio P4:s alla kanaler är aktiva i insamlingen genom inringda gåvor och sms och genom lokala aktiviteter i landet. P4-kanalerna utgör en omistlig draghjälp för den Riksinsamling som sker genom organisationer och frivilliga.

Stort tack till alla som bidrog!

Här kan du läsa mer om kampanjen.

Uppdaterad: tors, 2017-10-12 15:38