Datum: 2018-11-06

Årets programledare för Musikhjälpen

Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz är programledare för Musikhjälpen 2018.
Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz är programledare för Musikhjälpen 2018.
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio


Årets programledare i Musikhjälpen 2018: 
Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz

Trion som leder Musikhjälpen 2018 är artisten Daniel Adams-Ray, skådespelaren William Spetz och P3-profilen Farah Abadi. Tillsammans går de den 10 december in i glasburen i Lund för att uppmärksamma, engagera och samla in pengar till årets tema "Alla har rätt att funka olika”.

 

– Det är nervöst trots att jag har gjort det en gång innan, säger Farah Abadi som var en av förra årets programledare i Musikhjälpen. 

 

Årets tema, ”Alla har rätt att funka olika”, handlar om personer med funktionsnedsättning. Majoriteten av den miljard människor som lever med funktionsnedsättning världen över bor i låg- och medelinkomstländer där många fastnar i fattigdom och osynliggörs. Att årets tema är viktigt är de tre programledarna överens om. 

 

– Temat är superviktigt men jag kan så himla lite om det, så det blir bra att jag tillsammans med svenska folket får lära mig mer, säger Farah Abadi.

 

– Musikhjälpen är för mig både ett förstoringsglas, en megafon och framförallt en plattform där vi kan lära oss utav varandra och tillsammans skapa förändring, säger Daniel Adams-Ray som spelat i buren flera gånger genom åren och dessutom varit Musikhjälpens resande reporter 2011. 

 

Musikhjälpen 2018 startar måndag 10 december. Skådespelaren William Spetz tycker det ska bli skönt att bli inlåst. 

 

– Jag längtar så mycket efter veckan då det blir socialt accepterat att fly från vardagen och tillsammans bara lyssna på musik, umgås och engagera oss för att alla har rätt att funka olika, säger William Spetz, som också han har tidigare Musikhjälpen-erfarenhet, bland annat som resande reporter 2014. 

 

Musikhjälpen 2018 sänds 10-16 december. Från glasburen på Stortorget i Lund direktsänder Farah Abadi, Daniel Adams-Ray och William Spetz 144 timmar i P3 och SVT Play med bland annat livemusik, gäster och fokus på årets tema ”Alla har rätt att funka olika”. Många barn och unga med funktionsnedsättning i låg- och medelinkomstländer är isolerade och helt beroende av familjemedlemmar. De får ofta sämre tillgång till vård och utbildning vilket minskar chansen till att leva ett självständigt liv.  

 

 

Daniel Adams-Ray

Daniel Adams-Ray    

Daniel Adams-Ray startade gruppen Snook tillsammans med Oskar Linnros i början av 2000-talet. Parallellt med Snook utbildade sig Daniel till grafisk designer och efter att bandet lagts på is startade han modemärket Lagom Studios. 2010 släpptes hans första soloalbum och singeln ”Gubben I Lådan” blev årets mest streamade låt på Spotify. 2017 startade Daniel Adams-Ray HUMAN som enligt honom själv varken är ett band eller en artist utan snarare ”en idé öppen för exakt alla som känner för det”. Daniel Adams-Ray har bland annat prisats med Grammis, P3-Guld, Rockbjörn, MTV EMA och han har även vunnit SM i freestylerap. 2011 var han Musikhjälpens resande reporter tillsammans med Klara Zimmergren.

 

Farah Abadi
Farah Abadi
Farah Abadi inledde sin karriär som programledare i den lokala Malmökanalen P3 Din Gata 2012. 2014 debuterade hon som programledare, både i Sommarlov i SVT och det egna programmet P3 med Farah Abadi. Sedan 2015 är Farah programledare för Relationsradion i P3. Hon har även varit folkets ambassadör under Musikhjälpen 2015 och 2016, programlett Morgonpasset i P3, arbetat för SVT:s Go’kväll och lett Världens barn-galan. 2017 debuterade Farah som programledare för Musikhjälpen. 

 

William Spetz

William Spetz 

Skådespelaren William Spetz började göra sketcher på Youtube som 13-åring. 2012-2015 gjorde han humorserier för SVT, bl.a "Hoppas Farfar Dör och "Williams Lista". 2016 var William en av programledarna för Melodifestivalen. Han har bland annat medverkat i tv-serien ”Solsidan”, sommarpratat i P1och turnerat med soloföreställningen ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?”. 2014 var han Musikhjälpens resande reporter.

 

Om Musikhjälpen   

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare bor i en glasbur för att sända radio och tv dygnet runt i sammanlagt 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet.  
  
Förra året samlade Musikhjälpen in över 74 miljoner kronor till kampen mot barnsexhandel. Totalt startades 586 000 engagemang och insamlingen leddes av Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström. 
  
Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2. 
Läs mer om Musikhjälpen 2018 här: www.musikhjalpen.se 

Uppdaterad: mån, 2018-11-26 15:28