Aktuellt

Nu är Radiohjälpens årsberättelse färdigställd och publicerad. I den kan du bland annat läsa vår årsredovisning, om våra kampanjer och hur vi jobbar.  Ladda ner årsberättelsen här. 

De två första ansökningarna som beviljats medel från Hungerhjälpen:

Just nu lider miljontals människor akut matbrist i bland annat Sydsudan, Somalia, Nigeria, Jemen och Kenya. I modern historia har det aldrig funnits så stora behov av mat på så många platser samtidigt, som det gör nu. För till skillnad från vad många tror är svält är inte så vanligt förekommande. Men nu hotas över 20 miljoner människor av svält.

I februari var Radiohjälpen inbjudna att delta i en ceremoni där 45 byar i norra Senegal förklarade sig fria från könsstympning och barnäktenskap.

Den väpnade konflikten och rådande matosäkerhet i Sydsudan har tvingat stora mängder människor på flykt inom landet och till angränsande länder. Uganda har tagit emot cirka 670 000 människor från Sydsudan, och i vissa områden beräknas att 7300 människor anländer dagligen. Behoven är stora och lägren där människor tillfälligt bor arbetar långt utöver sin kapacitet.

Här är de projekt som fått stöd i en första omgång inom temat ”barn i krig har rätt att gå i skolan”:

Under Melodifestivalen kan du rösta på din favoritlåt med Radiohjälpens nummer, då stödjer du även vår verksamhet.

Under hösten samlades det in över en miljon kronor. Dessa medel går till projekt hos Radiohjälpens samarbetspartners som finns på plats för att bistå med tak över huvudet, mat och rent vatten för att förhindra ytterligare spridning av kolera.

Little Jinder, Howlin' Pelle och Kodjo Akolor #mh16!

Radiohjälpen kan utan avgift hos Riksbanken lösa in de sedlar som blivit ogiltiga.

FUB Jönköping satsar på aktiviteter för alla åldrar och intressen.

Närmare 9 miljoner kronor samlades in till Nepal där återuppbyggnaden fortsätter.

Världens Barn engagerade återigen tusentals frivilliga i landet alla kommuner.